Kaymaklı Kayısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kaymağın yarısını ısıya dayanıklı bir fırın kabına döşeyin. Üzerine kayısı marmeladını yayın. Antep fıstığı serpin. Kalan kaymağı yayın. Yumurta aklarını tuzla kar gibi olana kadar çırpıp tepsinin üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yumurta akı pembeleşene kadar pişirip hemen çıkarın (bu işlem 3-5 dakikadan fazla sürmemeli yoksa kaymak erir). Tatlı soğuyunca üzerine antep fıstığı serperek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...