Kayısılı ve Bademli Toplar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin ve balı ısıya dayanıklı küçük bir kaba alın. Bu kabı su dolu başka bir kabın üzerine yerleştirip ocağa oturtun. Bu şekilde (benmari usulü) malzemeyi eritin. Daha sonra kabı ocaktan alın. Üzerine küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyince kayısı, badem ve yulaf gevreğini üzerine ilave edin. Buzdolabına alıp karışım katılaşana kadar yaklaşık 1-2 saat bekletin. Harcı dolaptan çıkarıp fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kakaoya bulayıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...