Dondurulmuş Limonlu Çıtır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kremayı bir kaba alın. Buzluğa koyup, 1 saat bekletin. Çıkarıp mikserle çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Buzluğa alıp, bir süre daha bekletin. Diğer yandan, oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları, yarım su bardağı toz şeker ve bir tutam tuzla, kıvam alıncaya kadar çırpın. Buzluktan çıkardığınız kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bu arada dikdörtgen bir kalıbın dibine yağlı kağıt yayın. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, 3 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin. Mısır gevreği ilave edip karıştırın. Bu malzemeyi yağlı kağıdın üzerine yayın. Limonlu kremayı üzerine gezdirin. Buzlukta 2 saat dondurun. Servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...