Dondurmalı Mekik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Küçük kalıpları yağlayıp hamuru içlerine ince olacak şekilde döşeyin. Hamura bir çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın. İçlerine birer top dondurma koyun. Fındık serpin ve bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...