Çilekli Elmalar Tarifi

Çilekli elma tatlısı tarifi ile hafta sonu misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz. Çilekli elma tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte detaylar...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabukları soyulmuş ve ortası oyulmuş elmaları bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri serpin. Safranı suda eritip bu karışımı tencereye boşaltın. Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınması için bir kenara alın. Diğer tarafta çileği çatalla ezin. İçine labne peyniri, krema, pudra şekeri, hindistancevizi ve bademi katıp iyice karıştırın. Bu karışımı elmaların içine eşit olarak doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çilekle süsleyip,
    soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...