Çikolata Topları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamuru hazırlamak için, bir tencereye margarin, su ve vanilyayı koyup ocakta kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp azar azar unu ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak hamur haline getirin. Ocaktan alın ve içine 1 adet yumurtayı kırın. 10 dakika soğutun, diğer yumurtaları teker teker ekleyin. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun. Kızgın yağa kayısı büyüklüğünde parçalar sıkarak kızartın. Yağının süzülmesi için kızarmış parçaları kağıt havlu üzerine çıkartın. İç sosu için, krem şantiyi sütle çırpın. Bu sosu sıkma torbasına koyup, kızarttığınız hamurların içine sıkın. Kalan krem şantiyi servis tabağına sıkın. Üzerine hazırladığınız çikolata toplarını yerleştirin. Çilekleri dilim dilim doğrayıp kenara alın. Çikolataları kırıp bir kaba koyun üzerine kremayı dökün ve kısık ateşte eritin. Karışımı çikolata toplarının üstüne gezdirin. Çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...