Çikolata Şöleni
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü kısık ateşte ısıtın. Portakalı sıcak suda yıkayıp kabuğunu incecik kıyın. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, kakao, toz şeker, portakal kabuğu ve yumurtalarla birlikte blenderde karıştırın. Isınmış sütü ilave edip tekrar karıştırın (çikolatanın tamamen erimesi ve diğer malzemelerin homojen bir hal almasına dikkat edin). Karışımı ısıya dayanıklı 4 kaseye paylaştırıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın (en az 2-3 saat buzdolabında bekletin). Üzerini krem şanti, çilek ve naneyle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL