Zeytinyağlı Çikolata Mus

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı sütle çırparak kenara alın. Yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı toz şekeri mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurtanın akını 1 çorba kaşığı to zşekerle çırpın. Daha sonra kevgir yardımı ile yavaş yavaş yumurta akını, yumurta sarısının içine ilave edin. Erittiğiniz bitter çikolatayı, ardından zeytinyağını ekleyin. Son olarak çırptığınız kremayı ilave edin. Karışımı küçük kalıplara doldurun. Buzdolabının alt rafında 2-3 saat dinlendirin. Çıkardığınızda mevsim meyveleri ile süsleyin. Üzerine kakao serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...