Vişneli Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamuru için tüm tart malzemesini yoğurun. Hamuru, yağlanmış unlanmış yuvarlak tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Krema için süt, toz şeker, yumurta ve unu çırpın. Ocağa oturtup, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, margarin ve vanilya ekleyin. Soğumaya bırakın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp 2 su bardağı suda haşlayın. Kalan yarım su bardağı su ile nişastayı açıp, vişnelere ilave edin. Ilınmaya bırakın. Tartın içine kremayı sürüp, vişneli sosu gezdirin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp tartın üzerine gezdirin. Buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...