Üzümlü Toplar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzümleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın ve tekrar kapatın. Üzerlerine rom gezdirip 1-2 saat dinlendirin. Bisküvileri ufalayıp, un haline getirin. Üzümleri süzgece alıp, süzülen romla bisküviyi ıslatın. Ayrı bir yerde su ve toz şekerin hepsini birkaç dakika kaynatın. Ocaktan alıp, bademi ilave edin. Kakao ile ıslatılmış bisküviyi ekleyip harmanlayın. Üzerine rendelenmiş çikolata ilave edip, iyice karıştırın. Karışım çok sıcaksa ılınmasını bekleyin. Karışımdan küçük parçalar koparın. Avucunuzda yassılaştırıp, içlerine üzüm yerleştirin. Üzümler görünmeyecek şekilde kapatın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL