Sıcak Kuru Meyve Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencerede incir, kuru üzüm, erik ve kayısıları elma şarabıyla ıslatın. Hafif ateşte karıştırarak şarabın buharlaşmasını sağlayın. Çubuk vanilyayı havanda toz haline gelene kadar ezin. Tenceredeki kuru meyvelerin üzerine ilave edin. Dolmalık fıstık ve çam balının yarısını ekleyin. Karamel kıvamına gelene kadar pişirin. Muskatı ekleyip ateşten alın. Karışımdan bir çay bardağının içine doldurun. Servis tabağının ortasına bardağı ters olarak oturtun. Tabağın boş kalan kısımlarına nar ekşisi gezdirerek süsleyin. Bardağı kaldırın. Kalan balı meyvelerin üzerine akıtıp hindistancevizi ve kıyılmış fındık serpin. Kalan karışımı da bu şekilde hazırlayın. Yoğurt veya çiğ krema ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL