Şeftalili Cheesecake
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süsleme için 4 adet şeftalinin kabuklarını temizleyip çekirdek yataklarını çıkarın. Toz şekerle birlikle blenderden geçirin. Dilediğiniz şekildeki kalıplara boşaltıp, 1 gece derin dondurucuda bekletin. Cheesecake için ufalanmış bisküvi, rendelenmiş limon kabuğu ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Kalan 1 adet şeftaliyi ezdikten sonra üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. İnce bir taban olacak şekilde elinizle bastırarak bir kalıba yerleştirin. Ayrı bir yerde süzme yoğurt ve labne peynirini karıştırın. Bisküvi tabanının üzerine 2-3 cm kalınlığında olacak şekilde yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Dondurulmuş şeftali topları ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL