Şeftali ve Kayısı Kıtırı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şeftalilerin ve kayısıların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye alın. Üzerine tarçın, limon kabuğu rendesi ve yarım bardak suyu ilave ederek meyveler diri kalacak şekilde 2-3 dakika pişirin. Bu karışımın içine sıvı tatlandırıcıyı damlatıp karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabına karışımı boşaltın. Üzerine müsli, yulaf ve mısır gevreği karışımını yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

    Afiyet olsun ..

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...