Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Portakalların kabuklarını zedelemeden, yaprak şeklinde etli kısmından ayırın. şekerlemeyi yapmadan bir gece önce bol tuzlu suda kabukları bekletin. Ertesi gun suyunu süzüp bir kac kez durulayın. Kabukların acısını gidermek icin derin bir tencereye alıp üzerine bol soğuk su ekleyin. Tencereyi ocağa oturtup kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Ocaktan aıp süzün. Toz şekerin 1 su bardağını bir kenara ayırın. Kalan 3 su bardağı toz şekeri ve suyu kabuklarla birlikte kaynatın. Kabuklar şeffaflayıncaya kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Soğuyunca kabukları ayırdığınız toz şekere bulayın. Kabukları yağlı kağıt üzerine dizin. Kurumaya bırakın. Kabuklar kuruyunca pastaların üzerinde kullanabilirsiniz.Afiyet olsun ..
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL