Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayvaların üst kısmını keserek çekirdeklerini çıkartın. İçlerine 2 çorba kaşığı tozşeker ve gıda boyasını serpin. Ayvaları tencereye alarak suyu ilave edin. 15 dakika pişirin. Kalan tozşeker ve karanfili ekleyerek 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kremayı hazırlamak için süt, un, damla sakızı ve tozşekeri tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Servis tabağına ayvaların sosunu gezdirin. Sosun üzerini pişmaniyenin yarısı ile süsleyin. Ayvaları yerleştirin. Ortasına muhallebiyi doldurun. Üzerini kalan pişmaniye ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...