Limonlu Tartöletler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarini, unu ve yoğurdu karıştırıp, yoğurun. Hamuru plastik folyoya sararak, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız hamuru 8-10 adet parçaya ayırıp, tartölet kalıplarının büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları tartölet kalıplarına yayın. Hamurları çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bu arada yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda iyice çırpın. Sonra aynı kap içinde birleştirin. şekeri, limon suyunu ve vanilyayı ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak, pişirin. Karışım koyulaştığında ateşin üzerinden alıp, süzgeçten geçirin. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp, ekleyin. Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Bu karışımı fırından çıkan ılınmış tart kalıplarına dökün. Dilerseniz nar taneleriyle süsleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...