Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Sadece 5 malzeme ile kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır? Tatlı tarifleri arasında pratik ve en az malzemeyle yapılabilen tatlılarından olan kuru kayısı tatlısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkanmış kayısıları toz şeker ve su ile kaynatın. İyice yumuşayınca suyunu süzün ve suyunu bir kenarda saklayın. Kayısıları enlemesine ikiye kesin. Servis tabağına yuvarlak şekilde bir sıra dizin. Üzerine biraz ceviz içi serpin. Tekrar üzerini kayısıyla kapatın. Kayısı ve ceviz içi bitene kadar, kat kat görünecek biçimde bu işlemi tekrarlayın. Kenara aldığınız kayısı suyunu tekrar bir taşım kaynatın. Kayısıların üzerine gezdirin. Antep fıstığı ve kuru üzümle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL