Kupta Çilek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şekeri bir tavaya alıp, kısık ateşte eritin. Fındığı, eriyen şekere ilave edip karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine yayıp dondurun. Bıçak yardımıyla kağıttan sıyırıp parçalayın. Bu arada çilekleri yıkayıp yeşil saplarını kopartın ve dilimleyin. Krema için süt, toz şeker, un ve çırpılmış yumurtayı bir tencereye alın. Karıştırarak krema haline getirin. Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyip karıştırın. Kupların dibine fındığı paylaştırın. Üzerine kremadan yayın. Dilimlenmiş çilekleri dizin. Dondurmayı paylaştırın. Tekrar çilek dilimleri dizip nane yaprağı ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL