Kırmızı Şarapta Pişirilmiş Armutlar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şarap, tozşeker, tarçın ve vanilyayı bir tencereye alın. Karıştırıp kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın. Armutların sapını kesmeden kabuklarını soyun. Şekerli şarap kaynadığında armutları tencereye dizin. Arada bir armutları çevirerek, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kaynatın. Armutlar yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Armutları şaraplı karışımdan çıkartıp servis tabağına dizin. Sos için tencerede kalan karışıma nişasta ve soğuk su ilave edin. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Armutlar soğuyunca sosu üzerlerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL