Karamelli Armut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan derince bir kaba alın. Tozşekeri, tereyağı ve limon suyunu ekleyip, ellerinizle armutlara iyice bulaştıracak şekilde ovalayın. Armutları fırın kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizin. Kaptaki harcı yine armutların üzerine gelecek şekilde serpiştirip, 150 derecelik fırında, armutlar hafif diri kalacak şekilde pişirin. Fırından aldığınızda karamelleşmiş sostan bir kaşık yardımı ile armutların üzerine dökün ve ılık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...