İrmikli Kavun Dilimleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmiği ve sütü bir tencereye koyup karıştırın. Kavun hariç kalan malzemeleri de üzerine ekleyin ve ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kavunun üst kısmını kesin ve içini kaşıkla boşaltın. İrmikli harç oda sıcaklığına geldiğinde kavunun içine doldurup buzdolabına koyun. Donduktan sonra dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Dondurmaları fındığa bulayıp kavun dilimleri ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL