Güllü Jöle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker, su ve gül suyunu bir tencereye alın. Kaynatıp ocaktan alın. Yaprak jelatinleri soğuk suda yumuşatın ve şekerli suya atın. Gıda boyasını ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra yuvarlak kalıbın içine karışımın 1/4' ünü alın. Buzlukta 25 dakika bekleterek dondurun. Gülü kalıba ters olarak yerleştirip, gülün yarısına kadar tekrar karışımdan dökün. Kalıbı 20-25 dakika buzlukta dondurun. Kalan jelatinli karışımı donan karışımın üzerine döküp tekrar dondurun. Donan kalıbı buzluktan alıp buzdolabında 12 saat bekletin. Jöleyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...