Fındıklı Çikolata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fındığı yağlı kağıt üzerine alın. Su ve pudra şekerini karıştırıp fındığın üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kavurun. Fırından alıp, soğuması için dinlendirin. Bitter çikolatayı bir kaba alın. Bu kabı su dolu geniş bir kabın içine oturtun. Kısık ateşte, karıştırarak çikolatayı eritin. İçine soğumuş fındığı ilave edip karıştırın. Kaşık yardımıyla karışımdan parçalar alıp, yağlı kağıt üzerine koyun. Soğuyunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...