Fındıklı Çikolata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fındığı yağlı kağıt üzerine alın. Su ve pudra şekerini karıştırıp fındığın üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kavurun. Fırından alıp, soğuması için dinlendirin. Bitter çikolatayı bir kaba alın. Bu kabı su dolu geniş bir kabın içine oturtun. Kısık ateşte, karıştırarak çikolatayı eritin. İçine soğumuş fındığı ilave edip karıştırın. Kaşık yardımıyla karışımdan parçalar alıp, yağlı kağıt üzerine koyun. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL