Elmalı Hamurlar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unun ortasını açıp tozşekeri ekleyin. Sütün yarısıyla mayayı eritin ve una ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini kalan sütle eritin. Başka bir kapta çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katıp hamur haline getirin. Hamuru sıcak bir yere alıp, üstünü nemli bir bezle örtün. Hacmi 2 kat artacak şekilde mayalandırın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elma ve üzümü hamura ekleyip, 15 dakika daha mayalandırın. 2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Üzerine pudraşekeri ve tarçın serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...