Elmalı Hamurlar

ORTA 40 ADET

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unun ortasını açıp tozşekeri ekleyin. Sütün yarısıyla mayayı eritin ve una ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini kalan sütle eritin. Başka bir kapta çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katıp hamur haline getirin. Hamuru sıcak bir yere alıp, üstünü nemli bir bezle örtün. Hacmi 2 kat artacak şekilde mayalandırın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elma ve üzümü hamura ekleyip, 15 dakika daha mayalandırın. 2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Üzerine pudraşekeri ve tarçın serperek servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Kaşığa aldığınız hamurun silme olmasına dikkat edin. Tepeleme kaşıkla aldığınız hamurun içi pişmeyebilir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...