Elma Pestili

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Blenderden geçirdiğiniz elmaları süzerek tencereye aktarın. Çok kısık ateşte 1 saat iyice suyunu çekinceye dek pişirin. Fırının en kısık derecesinde, yine bir saatte pestil halini alıncaya değin kurumaya bırakın. Bu arada kenarlarına dikkat etmeyi unutmayın! Zencefil elmayla birleşince çok güzel bir pestil ortaya çıktı. Eğer siz de bu tür başka baharatları pestil yapımında kullanmak isterseniz, oranı az tutmaya çalışın. Aksi takdirde pestilin tadını bozabilir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...