Dut Mantolu Tatlı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, yumurta sarısı, irmik, 2 çorba kaşığı toz şeker ve limon kabuğunu tencereye alıp, ocağa oturtun. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp, koyu kıvam alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip ocaktan alın. Muhallebiyi ikiye ayırın. 1 su bardağı kara dut ve 2 çorba kaşığı toz şekeri blenderden geçirip, ayırdığınız muhallebinin yarısı ile karıştırın. Nişasta ekleyip, kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Derin cam bir kasenin içini streç filmle kaplayın. Kara ve beyaz dutları kasenin altına ve yanlarına yerleştirin. Üzerine, bitene kadar bir kat sade, bir kat kara dutlu muhallebiyi yayın. Kenardan sarkan streç filmi üzerine kapatın. Bir gece buzdolabında dinlendirip, servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.