Dut Mantolu Tatlı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, yumurta sarısı, irmik, 2 çorba kaşığı toz şeker ve limon kabuğunu tencereye alıp, ocağa oturtun. Çırpma teliyle sürekli karıştırıp, koyu kıvam alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip ocaktan alın. Muhallebiyi ikiye ayırın. 1 su bardağı kara dut ve 2 çorba kaşığı toz şekeri blenderden geçirip, ayırdığınız muhallebinin yarısı ile karıştırın. Nişasta ekleyip, kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Derin cam bir kasenin içini streç filmle kaplayın. Kara ve beyaz dutları kasenin altına ve yanlarına yerleştirin. Üzerine, bitene kadar bir kat sade, bir kat kara dutlu muhallebiyi yayın. Kenardan sarkan streç filmi üzerine kapatın. Bir gece buzdolabında dinlendirip, servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...