Çilekli Parfe
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hazırlanışı
Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.
Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırın.
Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu ekleyin.
Çilekleri de ayıklayıp yıkayın.
Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Çilekleri de karışıma ekleyin.
Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın.
Karışımı kalıba boşaltın.
Bir gece buzlukta bekletin.
Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın.
Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletin.
Dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL