Çilekli Milföy
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pasta kreması için, sütü kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta, yumurta ve tozşekeri çırpın. Karışımı süzgeçten geçirip süte ekleyin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağı ilave edip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Milföy hamurunu merdane ile incecik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, kare veya yuvarlak olacak şekilde enlemesine 3 parça kesin. Aralarına pasta kreması sürüp, çilek yerleştirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL