Cezerye
ORTA
12 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Rendelenmiş havuç ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Un, nişasta ve suyu ekleyin. Kaynamakta olan havucun üzerine ilave edin. Sürekli karıştırarak, helva kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra, ceviz içi ve baharatı ilave edip karıştırın. Koni şekli verin. Üzerini cevizlerle süsleyin.
AŞÇININ NOTU★ Dilerseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ve hindistancevizine bulayarak da servis yapabilirsiniz. ★ Siyah havuç güney illerinde satılan bir sebze. Nadir de olsa büyük şehirlerin semt pazarlarında bulunabiliyor.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL