Cevizli Şeftali Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tozşeker ve suyu tencereye alın. Karamelize olana dek pişirin. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdek yataklarını çıkarın. Fırın tepsisine yerleştirip, eritilmiş tereyağını üzerlerine gezdirin. Cevizleri yerleştirip, karamelize şekeri pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tabaklara alıp, cevizle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL