Armut Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Portakalı sıkarak suyunu çıkarın. Karanfilleri portakal suyuna atın. Kivi, muz ve elmayı soyup küp küp doğrayın. Çileklerin saplarını kopartıp dörde bölün. Armutları soyup saplı kısmından, iki parmak kalınlığında kapak kesin. Çekirdek bölümünü çıkartarak, içini oyun. Dilimlenmiş meyveleri armutların içine doldurun. Armutları fırın tepsisine alın. Kestiğiniz kapakları üzerine oturtun. 2 çorba kaşığı esmer şekeri üzerlerine serpin. Portakal suyunu armutların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sosuyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL