Zelanik (Ispanak Böreği)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tepsiyi margarinle yağlayın. Un, su ve tuzu karıştırıp akışkan bir hamur elde edin. Tepsiye hamurdan iki kepçe kadar dökün. Fırının en alt gözünde üzeri katılaşana kadar pişirin. Tepsiyi çıkarıp, üzerine bir kat margarin sürün. 2 kepçe daha hamurdan döküp, yeniden fırına verin. Diğer tarafta iç harcı hazırlayın. Bunun için, yıkanıp süzülmüş ve ince kıyılmış ıspanağı, pırasayı, küçük doğranmış soğanı karıştırın. 2 adet yumurta, yoğurt, ufalanmış peynir, tereyağı, kaymak ve çok az tuz ekleyin. Elinizle malzemeyi iyice özdeşleştirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve üzerine harcı yayın. Akışkan hamura biraz un katıp koyulaştırın. Tekrar tepsinin üzerine hamurdan iki kepçe gezdirin. Bu kez fırının orta katında pişmeye bırakın. Hamur katılaşınca, kalan karışıma biraz süt katarak inceltin. Tepsiye döküp, yeniden fırına verin. 2 saate yakın fırında tutun. Fırından aldığınız böreğin üzerine 1 su bardağı yoğurt ve su karışımını gezdirin. Üzerine tepsi kapatarak demlenmeye bırakın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...