Yeşil Mercimekli ve Tahinli Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yeşil mercimeği üstünü geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.Soganları yemeklik dograyın.Az sıvı yağda soğanları kavurun.Kavrulan soğanların içine rendelediğiniz havuç rendelerini ekleyin bir sürede böyle kavurun.Kavrulan malzemeye haşlanmış yeşil mercimeği ve baharatlarını ekleyin.Bir sre sonra altını kapatın ve ılınmaya bırakın.Ayrı bir yerde tahin ve sıvı yağı ronda da karıştırın.İyice birbirlerine geçmeleri gerekiyor.1.Yufkayı tezgaha serin üstüne tahin ve sıvı yağlı karışımdan her tarafına gelecek şekilde sürün üstüne 2.yufkayı yayın.Yine üstüne tahinli karışımdan sürün ve 8 üçgen parçaya bölün.(sigara böreği gibi kesilecek ve sarılacak)Her bir üçgenin geniş tarafına içten bolca koyun ve genişçe sarın(sigara böreği sarar gibi).Yağlanmış tepsiye dizin ve üstüne yine tahinli karışımdan sürün.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın ve önceden ısıtılmış 200C fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Eger kalan börekleri buzluğa atacaksanız üstlerine tahinli karışımdan sürmeyin.Ama buzluktan çıkarınca üstüne yine tahinli karışım hazırlayarak sürün ve öyle fırına verin.

    Afiyet olsun.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...