Yağlı Peynirli Ekmekçik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaba unu, margarini, beyaz peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir bütün yumurtayı, diğer yumurtanın
    akını ve tuzu aktarın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak yarım saat
    dinlendirin. Sonrasında hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parça hamurları tek tek, avuç içinde açarak ikiye katlayın (kesinlikle kenarlarına bastırmayın). Hazırladığınız ekmekçikleri yağlanmış tepsiye birer parmak aralıklarla dizin. Yumurta sarısı ile sıvı yağı bir kapta çırpın ve ekmeklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yap.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...