Tuzlu Milföy

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu derin bir kaba ekleyip ortasını açın. Yumurtanın akı, kabartma tozu, sirke, tuz ve margarini ekleyin. Yoğurup merdane ile açın. Hamurdan 32 adet dikdörtgen kesin. Beyaz peynir, çok küçük küp şeklinde doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydanozu karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurların üzerine koyun. Diğer yandan, milföy hamurlarını inceltip kafes şeklinde kesin. Hamurun üzerine koyun. Yumurtanın sarısını da üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...