Tavuklu Börek
Bir kere deneyince yapmaktan vazgeçemeyeceğiniz ve lezzetine hayran kalacağınız Tavuklu Börek tarifini mutlaka denmelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuşbaşı tavukları nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 su bardağı su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Tavukları süzerek bir tabağa alın. Zeytinyağı ile unu kavurun.
-
2
Hafifçe pembeleştiğinde 1.5 bardak tavuk suyu ekleyip çırparak karıştırın. Krema gibi olup pişince dövülmüş muskat ve tuzu ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
-
3
Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her üçgene fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayıp 3-4 parmak eninde sarın. Ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL