Su Böreği

ORTA 10 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve sıvıyağ hariç, hamur malzemesini yoğurun. Üzerine nemli bez örtün ve 30 dakika dinlendirin. 10 parçaya bölün. Oklavayla ince yufkalar açın. Yufkaları açarken un veya nişasta kullanırsanız çok daha kolay incelir. Büyük bir tencereye bol su koyup, iki çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile suyu kaynatın. 250 gram tereyağını eritin, 1 çay bardağı sıvıyağ ile karıştırın. İç malzeme için peyniri rendeleyin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Tercihen yuvarlak olan fırın tepsinizi yağlayın, en alt kata kuru bir yufka serin. Üzerine 3 çorba kaşığı yağ gezdirin. Sonra 4 yufka alıp her biri için şu işlemi tekrarlayın: Kaynayan suya yufkayı katlanmayacak şekilde dikkatlice koyun. Aşağı yukarı 1 dakika, yufka kaynayan suyun üzerinde balonlaşana kadar haşlayın. Süzgeçle alıp soğuk suya atın. Suyunu süzdürmek için kuru bir bezin üzerine koyun. Suyunu süzer süzmez, üzerine üç çorba kaşığı yağ koyarak tepsiye yerleştirin. Bu aşamada beş yufkayı yerleştirmiş olmalısınız. Beşinci katın üzerine iç malzemesini koyduktan sonra üzerine bir kuru yufka koyun ve yağlayın. Yukarıdaki haşlama ve yağlama işlemini kalan 4 yufkanın üçü için tekrar ederek kuru katın üzerine yerleştirin. En üste tekrar kuru bir yufka koyun ve kalan yağı üzerine sürün. Pişmeye bırakın.
    AŞÇININ NOTU
    Pişirme Metotları: Ev fırınında pişirme: Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Fırının en alt kısmına tepsinizi oturtun. Altı piştiğinde ikinci bir tepsiyle böreği ters yüz edin ve diğer tarafı pişirin. Ocakta pişirme: Ocağınızın dört gözünü kısık ateşte açın. Yavaş yavaş çevirerek pişirin. Ters yüz edip diğer tarafı pişirin. Mangalda pişirme: Kor ateşte alt üst pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...