Sebzeli Ştrudel
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanak yapraklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Yaprakları sudan alarak avucunuzda sıkın. Kuruması için kağıt havlu üzerine yayın. Sonra incecik kıyın. Zeytinyağını tavaya alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Ispanağı, dilimlediğiniz patlıcan, kabak ve biberleri tavaya ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar (ortalama 5 dakika) karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağından sürüp üzerine ikinci yufkayı yayın ve tekrar yağlayın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak üst üste dizin. Yufkaların ortasına, sebzeleri, kıydığınız fesleğen yaprağını, rendelediğiniz kaşar peynirini uzunlamasına yayın. Yufkaların dört kenarını 5'er cm içeri kıvırdıktan sonra uzunlamasına ve rulo halinde sıkıca sarın. Ştrudel'in ekli kenarı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı sürüp susam serpin. 210 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri