Salçalı Cevizli Volovan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Milföy hamurlarını yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra her parçadan büyük bir bardak ağzı ile 8 yuvarlak kesin. İlk bardaktan daha küçük bir bardak ile 4 adet milföyü, yeniden ortadan kesin. Kestiğiniz milföylerin halka şeklindeki parçalarını, kesilmemiş 4 adet milföyün üzerine koyun ve yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Diğer taraftan ceviz içi, salça, kimyon, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve pul biberi geniş bir kapta karıştırın. Cevizli harcı, pişen volovanların içine paylaştırın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...