Saksı Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkaları üst üste koyup, kenarlarını düzgünce keserek büyük kare haline getirin. Daha sonra 4 adet kareye bölün. Diğer tarafta süt, yumurta ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Patatesleri küp doğrayıp, kalan 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Pul biber serpip, yoğurt ilave edin. Isıya dayanıklı cam kaseleri bir fırça ile yağlayıp, üzerine mısır unu ve çörek otu serpin. Bir adet yufkayı kaseye yerleştirin. Yufkanın sarkan kısımlarının birazını kesip, didikleyin ve kasenin içine koyun. İki kaşık sütlü harç ve bir kaşık patatesli içten ilave edin. Kenarda kalan yufkaları içe doğru kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Kaseleri ters çevirip, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.