Pratik Makarna Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Düdüklü Tencere'nin 1/3'ün kadar soğuk su koyun. Kapağı açık olarak ocağa oturtun. Su kaynamaya başlayınca makarna ve tuzu tencereye katıp, kapağını kapatın.kapatın. Orta ateşte Düdüklü Tencere'nin 1'inci kademe ayarında buhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp, 3-5 dakika pişirin. Tencereyi buhar tahliye ayarına getirip, tüm buharı çıkarın. Makarnayı süzüp, geniş bir kaba aktarın. Üzerine peynir, 1 çorba kaşığı tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Düdüklü Tencere'yi kalan yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlayın. Yufkayı tencereye yerleştirin. İçine makarnalı karışımı boşaltın. Yumurta ve sütü çırpıp makarnanın üzerine gezdirin. Yufkayla harcın üzerini kapatıp, fazla kısmını kesin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa oturtun. Çok kısık ateşte Düdüklü Tencere'nin 1'inci kademe ayarında 20-25 dakika pişirin. Ocağı kapatıp, 1-2 dakika bekletin ve kapağı açın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...