Pratik Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kabın içinde beyaz peyniri iyice ezin. Üzerine çırpılmış yumurtaları dökün. İnce ince kıyılmış maydanozu ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Bu karışımı üst üste konmuş 5 tane yufkanın bir yarısına döküp yayın. Boş kalan diğer kısmı, dolu kısma (peynirli karışımın üstüne) doğru kapatın. Baklava dilimleri şeklinde kesin. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL