Pırasalı Nokul

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur malzemesini yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pırasaları boylamasına dörde bölüp, incecik doğrayın. Bir avuç kadarını soğan gibi sıvı yağda kavurun. Kalan pırasalarla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, 30 cm çapında açın. Sıvı yağ ile yağlayın. Pırasalı malzemeyi üzerine yayıp, ortadan ikiye bölün. Rulo biçiminde katlayıp, kendi etrafına dolayın. Ya da dilerseniz açılan hamurları hiç kesmeden, bir kenarına pırasalı harcı yayın ve diğer kenarını üzerine kapatarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...