Peynirli Pazılı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı kıyıp, sıvı yağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine, kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip, muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörek otunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL