Peynirli Milföyler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buzluktan çıkardığınız milföy hamurlarını yumuşamaları için oda sıcaklığında 5-6 dakika bekletin. Kare
    şeklindeki hamurları düz zemine alın. Hamurların ortasına kare şeklinde kesilmiş kaşar peynirini yerleştirin.
    Hamurun sivri köşelerinden kaşar peynirlerine doğru bıçakla kesin. Kesik uçlardan birini diğer ucun
    kaşar peyniri olan noktasına yerleştirin. Aynı işlemi diğer uçlara uygulayıp bir rüzgar gülü oluşturun. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...