Peynirli Milföyler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buzluktan çıkardığınız milföy hamurlarını yumuşamaları için oda sıcaklığında 5-6 dakika bekletin. Kareşeklindeki hamurları düz zemine alın. Hamurların ortasına kare şeklinde kesilmiş kaşar peynirini yerleştirin.Hamurun sivri köşelerinden kaşar peynirlerine doğru bıçakla kesin. Kesik uçlardan birini diğer ucunkaşar peyniri olan noktasına yerleştirin. Aynı işlemi diğer uçlara uygulayıp bir rüzgar gülü oluşturun. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL