Nohutlu Sodalı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geceden ıslattığınız nohudu haşlayıp süzdükten sonra genişçe bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve kırmızı biberi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Diğer taraftan süte 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp üstüne, bir fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürün. Kenarlarını katlayıp kare haline getirin ve bıçakla 4 eşit parçaya bölün. Her parçanın ortasına nohutlu harçtan koyun. Kare halinde kapatın. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine sodayı gezdirip 10-15 dakika bekletin. Kalan yumurta sarısını üzerlerine sürün. Susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL