Mahlepli Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unun ortasını havuz gibi açın. Sütün yarısını, unun ortasına boşaltın. Maya, tuz ve kesme şeker koyarak, maya iyice eriyene kadar elinizle karıştırın. Unun kenarda kalan kısmının üzerine mahlep, çörek otu ve susam serpin. Kenardaki undan ortaya doğru azar azar alın. Kalan süt ve eritilmiş margarini de ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak, mayalanana kadar bekletin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, bir parmak kalınlığında açın. Verev biçiminde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...