Lokumlu Poğaça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı, mısır yağı, yumurta, limon suyu, su, pudra şekeri, karbonat ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir
    bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına ikişer adet lokum koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamur ve lokum bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine elenmiş pudra şekeri serpin

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...