KOL BÖREĞİ
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için patatesleri haşlayıp, kabuklarını temizledikten sonra ufak doğrayın. Kaşar peyniri, yumurta akı, kıyılmış dereotu, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. 4 adet baklavalık yufkayı düz bir zeminde üst üste koyun. Yufkanın ortasına harçtan koyup, sıkı olmayacak bir rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak yufkaları yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL